Jordy Bruijn van NEC en Jeff Stans van GA Eagles zijn het niet eens. Arbiter Christiaan Bax komt tussenbeide.
Volledig scherm
Jordy Bruijn van NEC en Jeff Stans van GA Eagles zijn het niet eens. Arbiter Christiaan Bax komt tussenbeide. © BSR Agency

Bax voor derde keer in 2019 leidsman bij duel van GA Eagles

Scheidsrechter Christiaan Bax heeft vrijdagavond de leiding tijdens de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Go Ahead Eagles en FC Dordrecht.

De 31-jarige arbiter uit Rotterdam wordt in stadion de Adelaarshorst bijgestaan door zijn assistenten Rob Langeland en Nils van Kampen. Het is al de derde keer dit jaar dat Bax een wedstrijd gaat leiden van GA Eagles. Beide voorgaande keren was NEC uit Nijmegen de tegenstander. Het werden doelpuntrijke duels: in de Adelaarshorst werd het 4-4, in Nijmegen half september 3-3. Het wordt de zesde keer dat Bax actief is in het Deventer voetbalbastion.  

GA Eagles heeft na de prima week met het gelijkspel tegen NAC (1-1) en de bekerzege op Almere City (1-3) een prima week achter de rug. Die lijn moet worden doorgetrokken tegen FC Dordrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie om de topploegen in het vizier te houden.

Het duel in Deventer begint vrijdag om 20.00 uur.