Volledig scherm

Beide trainers prijzen Go Ahead Eagles

UTRECHT - Vriend en vijand waren het erover eens dat Go Ahead Eagles zaterdagavond in het eerste halfuur fantastisch speelde tegen FC Utrecht. Ook beide trainers, Erik ten Hag en Hans de Koning, waren die mening toegedaan.

Go Ahead legde FC Utrecht een halfuur zijn wil op. De Koning, trainer van de Deventer formatie, vond het uiteraard spijtig dat de kansen niet werden benut. „Dat is het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken”, sprak hij.

Ten Hag erkende ruiterlijk dat Go Ahead aanvankelijk de bovenliggende partij was „Wij hadden in die fase op achterstand kunnen komen.”

De Koning prees zijn manschappen voor de lef en de overtuiging waarmee ze gespeeld hadden. Hij erkende dat de individuele kwaliteiten in de Utrechtse aanval de doorslag hadden gegeven.

Ten Hag constateerde dat zijn ploeg zelfs met 4-0 of 5-0 had kunnen winnen, gezien de kansen in de slotfase. „Maar zo’n uitslag had geen recht gedaan aan het uitstekende spel van Go Ahead Eagles”, sprak de oud-trainer van de Deventer club.