Jong Go Ahead Eagles - hier Maarten Pouwels in actie tegen Jong Heracles - kon het niet bolwerken tegen Jong NAC. In Brabant werd dinsdagavond met 3-0 verloren.
Volledig scherm
Jong Go Ahead Eagles - hier Maarten Pouwels in actie tegen Jong Heracles - kon het niet bolwerken tegen Jong NAC. In Brabant werd dinsdagavond met 3-0 verloren. © Wout van Zoeren

Beloften GA Eagles buigen in slotfase het hoofd voor Jong NAC

beloftenJong Go Ahead Eagles wacht ook na vijf wedstrijden in de kampioenspoule van de reservecompetitie nog op de eerste zege. Dinsdagavond ging de ploeg van trainer Kick Maatman door treffers in de laatste twintig minuten met 3-0 onderuit tegen Jong NAC.

De wedstrijd op het sportcomplex met de fraaie naam Heksenwiel begon een kwartier later, omdat een van de leden van het arbitrale trio wat vertraging had opgelopen op weg naar Breda. In de eerste helft slaagde Jong GA Eagles - waar Gino Bosz en aanvaller Henri Anier in de basis begonnen - erin het doel schoon te houden. Zelf wist het echter ook niet te scoren.

Na rust was het Jong NAC dat via de ingevallen Sjaak Kuyper op voorsprong kwam tegen de ploeg van Maatman, waar Jeroen Houwen onder de lat stond. Marwin Reuvers zorgde niet lang daarna voor 2-0 en Sydney van Hooijdonk tekende voor het Brabantse slotakkoord.

Jong GA Eagles blijft hangen op de onderste stek in de kampioenspoule, met een schamel punt uit vijf duels. Op dinsdag 25 februari spelen de Deventer beloften om 18.30 uur thuis tegen de nummer voorlaatst Jong Feyenoord. De Rotterdammers gingen dinsdag met 0-1 onderuit tegen Jong NEC.

Jong NAC - Jong GA Eagles 3-0 (0-0). 72. Sjaak Kuyper 1-0, 77. Marwin Reuvers 2-0, 84. Sydney van Hooijdonk 3-0.

Jong GA Eagles: Houwen; Lucassen, Bosz, Swart, Abdat; Van den Bos, Eddahchouri, Leeflang (80. Temminck); Wakana (73. Yildiz), Anier (46. Greeven), Pouwels.