Volledig scherm
Go Ahead Eagles © BSR Agency

Berghuis en GA Eagles O15 pakken titel in eerste divisie

Go Ahead Eagles onder 15 jaar heeft zaterdag in Twello het kampioenschap in de eerste divisie laag in de wacht gesleept. Het elftal van trainer Tristan Berghuis is het hele seizoen al ongenaakbaar en kende na een moeizaam duel ook geen genade met Quick Boys: 3-2.

Onder 19

GA Eagles onder 19 herstelde zich zaterdag van de nederlaag van vorige week tegen Cambuur. De ploeg van trainer Erik Zandstra won in de tweede divisie A met 1-3 van laagvlieger DEM. Mike Cyubahiro, Olaf Kok en Mario Francismouth scoorden voor de Deventer ploeg, die daarmee de aansluiting behoudt bij de subtop.

Onder 17

GA Eagles O17 had zaterdag weinig te duchten van Drachtster Boys, de nummer negen van de tweede divisie A. Trainer Ugur Yildirim zag zijn elftal met 0-4 winnen in Friesland. Gijs Hovius tekende voor een Deventer hattrick. Milan Berenschot tekende voor de laatste treffer. GA Eagles O17 blijft daarmee koploper in de tweede divisie A en zag concurrent Zeeburgia verliezen. Daardoor pakt de ploeg van Yildirm de eerste periodetitel. 

Onder 15

Kampioen GA Eagles O15 had nog wel een appeltje te schillen met Quick Boys. De Katwijkers waren verantwoordelijk voor het enige puntenverlies dit seizoen van GA Eagles: 3-3. In Twello brandde de zaak niet aan voor trainer Berghuis en zijn mannen. Nog voor rust brak Lucas Hulsbergen de ban. Na de pauze werd het GA Eagles nog even heet onder de voeten. Na de 2-0 van Ibrahima Kouyate kreeg Luuk Janssen de rode kaart. Quick Boys maakte gelijk, maar opnieuw Kouyate zorgde voor de bevrijding en de tweede promotie op rij voor van GA Eagles. De Deventer ploeg speelt in het voorjaar in de eerste divisie hoog.

Onder 13

De jongste jeugd van GA Eagles boekte zaterdag een belangrijke 4-0 overwinning op Spartaan’20. De ploeg van trainer Jip Ellenbroek behoudt met de winst op de hekkensluiter in de eerste divisie hoog de aansluiting met de middenmoot. Jesse Wijnstok was met drie doelpunten de grote man aan Deventer zijde, waar de zeges van concurrenten FC Volendam en Alphense Boys overigens niet met gejuich werden ontvangen. De Alphenaren staan in december nog wel op het menu van GA Eagles.