Sam Beukema blijft tot 2023 in Deventer.
Volledig scherm
Sam Beukema blijft tot 2023 in Deventer. © Erik Pasman

Beukema verlengt en blijft nog drie jaar bij GA Eagles

Sam Beukema heeft vrijdag de beloning gekregen voor een uitermate sterk seizoen. De centrale verdediger van de Deventer eerstedivisionist verlengde zijn contract met twee jaar tot 2023.

,,Uit deze verlenging spreekt veel waardering en vertrouwen”, zegt de 21-jarige Beukema. ,,Het is nu natuurlijk een rare tijd, waarin we vooral bezig zijn met fit blijven. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen.”
Beukema trad als jeugdadept van Diepenveen in 2009 toe tot de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. In 2017 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen was de jeugdexponent vaste kracht in het elftal van trainer Jack de Gier. Beukema maakte zowel in de KNVB Beker als in de competitie zijn eerste doelpunt voor GA Eagles, waar hij vorig jaar september zijn eerste profcontract tekende.. 

Mentaliteit

,,Dit heeft Sam zelf afgedwongen”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. ,,Hij heeft afgelopen seizoen veel stappen gezet en gezien zijn mentaliteit en wil om te slagen.”
Met het verlengen van de contracten van het centrale verdedigingsduo (Jeroen Veldmate verlengde zijn verbintenis vorige al met een jaar) hebben we – binnen de huidige kaders – goede zaken gedaan. Het fundament staat, waardoor we richting september geduldig verder kunnen bouwen.”