Volledig scherm
Zakaria Eddahchouri © W Vzoeren

Blessure GA Eagles-aanvaller Eddahchouri valt mee

Zakaria Eddahchouri ontbreekt vrijdagavond bij Go Ahead Eagles dat het opneemt tegen SC Cambuur. De aanvallende middenvelder kampt met een kneuzing aan de teen.

Eddahchouri liep de blessure maandagavond op in een wedstrijd van de beloften van GA Eagles tegen Jong FC Emmen (2-2). Even werd door club en talent - die eind vorige maand een contract tekende tot de zomer van 2022 in Deventer -  gevreesd voor een breuk in de voet. Dat bleek echter ongegrond. Eddahchouri ontbrak vanwege pijnklachten woensdag wel op de training van de selectie. Het voormalig jeugdadept staat normaal gesproken volgende week weer op het veld.

Veldmate

Jeroen Veldmate lijkt fysiek weer op de weg terug en was woensdag enige tijd op het trainingsveld te zien. De aanvoerder van GA Eagles kampt sinds de afgelopen voorbereiding met pijnlijke achillespezen. Woensdag deed de verdediger het nodige individuele loopwerk. Het is nog onduidelijk wanneer Veldmate weer aanhaakt bij de groepstraining.

Edqvist

Dat doet de Adrian Edqvist inmiddels wel weer gedeeltelijk. GA Eagles is echter wel voorzichtig met de Zweedse aanvaller die twee weken geleden met een hoofdblessure moest afhaken. Edqvist liet na wat tactische oefeningen de partijvorm van woensdag aan zich voorbij gaan. Het duel met Cambuur komt nog te vroeg voor Edqvist.