Volledig scherm
Een fan van GA Eagles laat zijn blote billen zien in Doetinchem. © Twitter

Blote billen van GA Eagles-fan in de Achterhoek: De Graafschap is not amused

video & updateDe fan van Go Ahead Eagles die zondag zijn achterwerk liet zien aan supporters van De Graafschap kan mogelijk een straf tegemoet zien. ,,Dergelijk provocerend gedrag keuren wij af’’, laat Marc Teloh van de Superboeren weten.

De ploeg uit Deventer speelde zondagmiddag gelijk op de Vijverberg (1-1). Tijdens de wedstrijd klom een supporter op de omheining van het uitvak en trok zijn broek naar beneden. Stewards grepen niet in. 

De Graafschap spreekt van een provocerende actie, maar laat een eventuele actie over aan GA Eagles.

Onderzoek

De Deventer eerstedivisionist wil niet reageren op het voorval, laat woordvoerder Wouter Rutgers weten. Reden: ,,We onderzoeken de zaak.’’ De club laat het daar in elk geval voorlopig bij. 

Voetbalbond KNVB onderzoekt het voorval ook, laat woordvoerder Jaap Paulsen weten. ,,Waarschijnlijk in combinatie met het klimmen op de afscheiding en het vuurwerk.’’

Gevolgen

De blotekontactie kan behoorlijke gevolgen hebben voor de fan zelf. Vorig jaar nog kreeg een aanhanger van VVV een stadionverbod van een jaar omdat hij zijn achterste liet zijn tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De man wilde scheidsrechter Kevin Blom laten zien dat hij het met sommige beslissingen niet eens was. 

Uit een overzicht van de Commissie Stadionverboden van voetbalbond KNVB blijkt dat een bezoeker vanwege ‘provocatie’ 9 tot 12 maanden geweerd kan worden bij wedstrijden. Dat is wel afhankelijk van de eventuele gevolgen. Die bleven op de Vijverberg beperkt: de vlam sloeg niet in de pan. 

Volledig scherm
© Twitter