Technisch manager Paul Bosvelt gaat komende week nog één keer om tafel met Istvan Bakx, om te praten over een langer verblijf van de middenvelder bij Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Technisch manager Paul Bosvelt gaat komende week nog één keer om tafel met Istvan Bakx, om te praten over een langer verblijf van de middenvelder bij Go Ahead Eagles. © W Vzoeren

Bosvelt en De Gier houden hoop op Bakx; aanvallend moet er wat bij

Grote afwezige op de eerste training van Go Ahead Eagles was Istvan Bakx. De middenvelder van Go Ahead Eagles is nog steeds in gesprek met de club over een langer verblijf in Deventer, maar stond zondagmiddag niet op het veld in Terwolde. ,,We gaan de komende week nog één keer om tafel met elkaar”, gaf technisch manager Paul Bosvelt aan tijdens de eerste training op ‘Klein Milanello’.

‘De bal’ ligt in principe bij de 33-jarige middenvelder uit Den Bosch, die een aflopend contract heeft maar een nieuwe aanbieding van de club nog in beraad heeft. Bosvelt: ,,Beide partijen staan er in mijn ogen nog steeds positief in.” Zo denkt ook de nieuwe hoofdtrainer Jack de Gier erover. ,,Ik heb er een goed gevoel over dat hij gaat bijtekenen”, zei de oefenmeester na zijn eerste training. ,,Maar we moeten het afwachten.”

Bijna rond

Gino Bosz stond wel op het trainingsveld, maar ook hij heeft nog geen krabbel gezet onder een nieuw contract. ,,Het is zo goed als rond, anders had hij nu niet op het veld gestaan. Een kwestie van de laatste plooien gladstrijken”, zei Bosvelt.

Aanvalslinie

Hoewel er zondagmiddag al acht nieuwelingen op het veld stonden en een proefspeler, Rashaan Fernandes, is het werk van Bosvelt nog zeker niet klaar. Hij hoopt de selectie de komende weken/maanden nog verder te kunnen versterken - en dan vooral in de aanvalslinie. ,,Daarop zal de focus liggen en op een aanvallende middenvelder met creativiteit en snelheid.”