Volledig scherm
Go Ahead Eagles-verdediger Gino Bosz (links) is positief gestemd na het 0-0 gelijkspel bij RKC Waalwijk. ,,Met de steun van de twaalfde man moeten het klusje thuis kunnen klaren.” © VI Images

Bosz rekent op twaalfde man in Adelaarshorst: ‘Het wordt een gekkenhuis’

Voor Gino Bosz voelde het 0-0 gelijkspel bij RKC Waalwijk bijna als een overwinning. ,,Dit is een prima resultaat voor ons”, klonk het zaterdagavond monter uit de mond van de centrale verdediger, na het heenduel in de finale van de play-offs.

Bosz refereerde vooral aan het thuisvoordeel. ,,We zijn in eigen huis veel sterker, dat is wel gebleken dit seizoen.” Toch won RKC onlangs nog met 1-4 in Deventer. Bosz schouderophalend: ,,Uit wonnen we eerder al juist weer met 1-3 in Waalwijk. Het telt allemaal niet meer. Het wordt hoe dan ook een gekkenhuis dinsdag en met de steun van de ‘twaalfde man’ moeten we het klusje thuis kunnen klaren. Daar ben ik van overtuigd.”

Dat het zaterdag 0-0 bleef in Waalwijk, was mede te danken aan Bosz. Hoewel hij oud-Eagle Darren Maatsen in eerste instantie uit zijn rug liet weglopen, haalde hij de bal vervolgens alert voor de doellijn weg. ,,Ik gokte erop dat Maatsen Hobie Verhulst zou passeren en rende naar de doellijn. Goed spelinzicht? Laten we het daar maar op houden", concludeerde hij met een knipoog.

Vakantie

Zijn vader, Peter Bosz, is inmiddels uitgespeeld met Bayern Leverkusen. De coach leidde zijn Duitse ploeg knap naar de vierde plaats en deelname aan de Champions League voor volgend seizoen. Zit hij op de tribune in de Adelaarshorst dinsdag? ,,Mijn vader is op vakantie, maar hij probeert eerder terug te komen om de finale bij te kunnen wonen.”