Volledig scherm

Brands beproeft geluk in Schotland

DEVENTER - Kevin Brands vertrekt mogelijk deze maand nog bij Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder loopt deze week stage bij het Schotse Dundee FC.

De 28-jarige Brands ontbrak maandag in de oefenwedstrijd van zijn club tegen Helmond Sport en liet de afgelopen dagen ook op de trainingen van Go Ahead verstek gaan. Inmiddels is duidelijk dat de middenvelder deze week een contract probeert af te dwingen bij Dundee FC. Die club staat achtste in het Schotse Premiership.

Bank
Go Ahead nam Brands afgelopen zomer over van NAC. In Deventer begon hij aanvankelijk nog in de basis, maar de laatste maanden zat de Brabander vooral op de bank. Brands lijkt, ook door de komst van de eveneens aanvallend ingestelde Elvis Manu en Daniel Crowley, voor de tweede seizoenshelft niet op meer speeltijd te rekenen.

De Koning
Brands was eerder actief voor Telstar, Willem II, Cambuur en Volendam. Bij die laatste club werkte hij nog succesvol samen met Go Ahead-coach Hans de Koning. Voor de winterstop was hij bij de Eagles in elf wedstrijden één keer trefzeker.