Captain Veldmate heeft Gronings strijdplan: ‘Met de kop d’r veur’

videoHoewel Go Ahead Eagles twee nederlagen op rij moest slikken, heeft Jeroen Veldmate alle vertrouwen in een goede afloop van het thuisduel met Helmond Sport. ,,Wat gebeurd is moeten we achter ons laten, gewoon weer met de kop d’r veur”, zei de aanvoerder in onvervalst Gronings.

De fikse nederlaag tegen Jong PSV van maandagavond (5-1) was deze week geen thema meer, zo gaf de centrale verdediger aan. ,,Er was al genoeg over gezegd in de rust en na de wedstrijd. Om er dan dinsdag en woensdag ook nog weer bij stil te staan, lijkt me niet de juiste methode. We moeten vooruitkijken en zeker niet in de put gaan zitten.”

Geen probleem

De geboren Groninger heeft door de knieblessure van Gino Bosz in de persoon van Julius Bliek voor het eerst iemand anders naast zich staan in het centrum van de defensie. ,,Dat mag geen probleem zijn. Hij heeft al meermaals aangetoond over genoeg kwaliteiten te beschikken. Dat merk je ook wel tijdens trainingen.”

De aftrap van het duel tussen de nummer twee en de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie wordt vrijdagavond om 20.00 uur verricht in de Adelaarshorst.

Volledig scherm
Jeroen Veldmate (links) vormt vrijdagavond tegen Helmond Sport samen met Julius Bliek het centrum van de defensie bij Go Ahead Eagles. © W Vzoeren
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)