Volledig scherm
Middenvelder Maël Corboz (links) overtuigde in zijn eerste officiële wedstrijd voor Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Corboz drukt stempel en oogst bloemen bij sterk debuut voor Go Ahead Eagles

Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd in Nederland en werd meteen beloond met een bos bloemen. Je kunt slechter beginnen bij een nieuwe club dan Maël Corboz vrijdagavond deed. De middenvelder liet zich nadrukkelijk gelden bij de seizoensstart van Go Ahead Eagles en werd terecht uitverkozen tot man van de wedstrijd, na de 3-2 zege op MVV.

De Amerikaanse krullenbol, die is overgekomen van SG Wattenscheid, wist na een sterke seizoensvoorbereiding al vele ogen op zich gericht bij de aftrap van de competitie. Zijn balbehandeling en voorwaartse impulsen waren immers hoopvolle signalen voor de supporters van de Deventer club. En die lijn trok hij overtuigend door tegen de wat tamme Limburgers. Hij strooide met fraaie passjes en was overal op het veld te vinden.

,,Eigenlijk vond ik mezelf in de laatste twee wedstrijden niet zo overtuigend spelen”, analyseerde Corboz boven de bos verse ruikers. ,,De tegenstanders (Al-Shabab FC en Konyaspor, red.) gaven me weinig ruimte om mijn ding te doen. Vanavond kreeg ik gelukkig wat meer ruimte en heb ik meer mijn stempel kunnen drukken.”

Visualiseren

Corboz heeft zijn debuut al wekenlang kunnen visualiseren en het zal een handje hebben geholpen dat hij dicht bij de Adelaarshorst woont. Ging het een beetje zoals hij had verwacht? ,,De eerste minuten was ik heel gespannen. Je leeft hier zolang naartoe en dan is het eindelijk zover. Maar die spanning was ik snel kwijt, en ik ben heel blij met hoe deze wedstrijd is verlopen”, zei hij met een stralend gelaat.

En niet alleen persoonlijk, Corboz roemde eveneens de teamprestatie. ,,Ik denk dat we veel mooie dingen hebben laten zien aan de bal. Het werd nog wel even spannend nadat de 3-2 viel, maar we zijn op de aanval blijven spelen en hadden nog vaker kunnen scoren. Dit is de reden waarom ik van Nederlands voetbal houd. Positief voetbal, vooruit in plaats van achteruit. Mooi dat we dat vandaag ook hebben laten zien.”