Volledig scherm
Trainer Ugur Yildirim zag zijn GA Eagles O17 met 1-0 verliezen van Zeeburgia. © RONALD HISSINK

Dag van uitersten voor de jeugd van GA Eagles

Go Ahead Eagles Onder 13 jaar heeft zaterdag de laatste kans gegrepen om zich te verzekeren van een plek in de eerste divisie. Concurrent Alphense Boys werd met 3-0 aan de kant gezet en richting een degradatieplaats gedirigeerd. De oudste jeugd speelde ‘GA Eagles-onwaardig’.

Onder 19

Het jeugdige vlaggenschip stapte met de staart tussen de benen van het veld in Hoorn. Bij Hollandia werd door GA Eagles O19 met 3-0 verloren. Trainer Erik Zandstra was des duivels over de wanprestatie van zijn elftal, verklaarde hij op de clubwebsite. ,,Een collectieve off-day en een waardeloze middag’’, bromde de coach. ,,Je mag best weleens een wedstrijd verliezen, maar dat mag niet gebeuren met zó weinig inzet. We zijn door de ondergrens gezakt. Deze wedstrijd was Go Ahead Eagles-onwaardig.’’
GA Eagles staat nu vijfde in de tweede divisie en heeft al twaalf verliespunten meer dan koploper Hercules, na de winterstop de eerste tegenstander van GA Eagles.

Onder 17

GA Eagles O17 liet zaterdag in de topper van de tweede divisie A tegen Zeeburgia een pijnlijke steek vallen. Trainer Ugur Yildirim zag zijn elftal met 1-0 verliezen van de Amsterdamse subtopper. GA Eagles is halverwege het seizoen wel koploper en zag nummer twee Hollandia verliezen van Cambuur. Zeeburgia heeft twee verliespunten minder dan GA Eagles.

Onder 15

GA Eagles O15 is al een aantal weken kampioen van de eerste divisie laag, maar morste voor de tweede keer dit seizoen punten. Het Zoetermeerse DSO, dat als nummer twee jaagt op een promotieplek, repareerde een 4-1 achterstand en pakte een kostbaar punt: 4-4. Trainer Tristan Berghuis zag Finn Steinvoort, Leon Opdam, Brian Goudbeek en Ibrahima Kouyate scoren voor de Deventer ploeg.

Onder 13

De jongste jeugd van GA Eagles heeft de laatste strohalm gepakt. De jeugdige Deventenaren wonnen na een pittig duel met 3-0 van Alphense Boys en passeerden deze directe concurrent op de ranglijst van de eerste divisie. De ploeg van trainer Jip Ellenbroek – die Jesse Wijnstok (2) en Sam Simons zag scoren - houdt daarmee zicht op handhaving.
GA Eagles O13 staat op een veilige zesde plaats nu en heeft een punt meer dan Alphense Boys, dat volgende week in het slotduel Almere City treft. GA Eagles krijgt het zwaarder tegen de sterke koploper PEC Zwolle.