Volledig scherm
Dario Tanda op de reservebank. Foto: Pro Shots

Dario Tanda houdt zich in de luwte op

TERWOLDE - Dario Tanda schitterde maandagmorgen door afwezigheid op het trainingsveld van Go Ahead Eagles in Terwolde. De Deventer club wacht aan de zijlijn eerst de ontwikkelingen af.

Go Ahead bracht zondagavond naar buiten dat Tanda voor twee seizoenen was gecontracteerd. Daarop volgde een woedende reactie van PEC Zwolle, dat ook een overeenkomst met Tanda claimde. PEC zou Tanda voor één seizoen met een optie op nog een jaar hebben. Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC, beweerde daarvoor bewijzen ‘zwart op wit’ te hebben. Hij repte onder meer over een mailwisseling en betichtte Tanda van contractbreuk. PEC Zwolle heeft zondag contact opgenomen met Go Ahead om dat nader toe te lichten.

Akkoord
Technisch manager Dennis Bekking wilde de onderhandelingen met de Tanda's zaakwaarnemer Muaffak Gulcay staken, toen PEC op 23 juni de overeenkomst met de middenvelder uit Deventer openbaar maakte. Maar Gulcay beweerde daarop dat PEC voorbarig was en dat er nog geen akkoord bereikt was.

Daarop voelde Go Ahead zich vrij om met hem te onderhandelen, omdat Tanda dus transfervrij moest zijn. Hij kwam in de tweede helft van het afgelopen seizoen op amateurbasis voor PEC Zwolle uit.