De twee buitenlandse spelers van GA Eagles, Jenthe Mertens en Henri Anier, mogen niet terug naar hun thuisland.
Volledig scherm
De twee buitenlandse spelers van GA Eagles, Jenthe Mertens en Henri Anier, mogen niet terug naar hun thuisland. © W Vzoeren

De buitenlanders van GA Eagles blijven in Nederland

Go Ahead Eagles staat de buitenlandse voetballers in de selectie niet toe om in deze periode af te reizen naar hun thuisland. De spelers blijven vanwege het oprukkende coronavirus de komende drie voetballoze weken gewoon in Nederland.

De leiding van de Deventer club heeft de buitenlanders ‘opdracht gegeven’ in Nederland te blijven, bevestigde GA Eagles maandagmiddag. Veel keuzeruimte had GA Eagles ook niet, omdat een groot aantal landen inmiddels inreisbeperkingen heeft. Algemeen directeur Jan Willem van Dop gaf zondag aan de mogelijkheden te onderzoeken voor de buitenlandse spelers, maar door de steeds stringenter maatregelen blijkt dat dus vruchteloos. 

Het gaat in de selectie van GA Eagles om acht spelers met een ‘vreemd’ paspoort: Henri Anier (Estland), Maecky Ngombo (België), Jenthe Mertens (België), Jaroslav Navrátil (Tsjechië), Antoine Rabillard (Frankrijk), Adrian Edqvist (Zweden), Nicolas Abdat (Duitsland), Maël Corboz (Frankrijk/VS).