Volledig scherm
Jack de Gier © BSR Agency

De Gier ondertekent contract in Adelaarshorst

Jack de Gier heeft woensdagochtend zijn handtekening gezet onder een contract wat hem het komende seizoen als trainer verbindt aan Go Ahead Eagles.

De Deventer club legde de 50-jarige oefenmeester afgelopen weekeinde definitief vast, nadat beide partijen tot een mondelinge overeenkomst waren gekomen. De Gier was nog op vakantie, maar meldde zich woensdagochtend in stadion De Adelaarshorst om de overeenkomst rond te maken. De oud-spits van de Deventer club wordt de opvolger van John Stegeman, die eind mei zijn veelbesproken en pikante vertrek naar PEC Zwolle wereldkundig maakte.

De Gier zat zonder club na zijn gedwongen vertrek bij NEC waar hij in april op non-actief werd gesteld vanwege slechte resultaten. Het optreden in Nijmegen staat echter in schril contrast met zijn periode bij Almere City, de club die hij in 2018 op de drempel van de eredivisie bracht.

In Deventer gaat De Gier weer samenwerken met assistent-trainer Marco Heering die in Almere ook naast hem op de bank zat. Ook video-analist Leen den Boer behoorde in Flevoland in de staf van De Gier, die komende zondag 23 juni voor de eerste keer op het veld verschijnt bij GA Eagles. Op sportpark Woldermarck In Terwolde staat dan de eerste training van het seizoen op het programma.