Volledig scherm
03-08-2019: Voetbal: Go Ahead Eagles v Konyaspor: DeventerVoorbereiding seizoen 2019-2020L-R: Jack de Gier © W Vzoeren

De Gier rekent op Veldmate en Droste bij competitiestart

Trainer Jack de Gier was redelijk optimistisch gestemd na de laatste test van Go Ahead Eagles in de voorbereiding. ,,Positief is in elk geval dat we de ‘nul’ hebben gehouden", zei de trainer na het 0-0 gelijkspel tegen Konyaspor.

Temeer omdat Go Ahead achterin wederom ‘gehavend’ de strijd moest aangaan in de generale repetitie voor de competitiestart. Rechtsback Wout Droste (knie) en linker centrale verdediger Jeroen Veldmate (achillespees) bleven zaterdagmiddag nog aan de kant. De Gier heeft echter goede hoop dat de twee sterkhouders in de achterhoede vrijdag van de partij zijn tegen MVV. ,,Het beeld dat ik er nu van heb, is dat ze het gaan redden", zei De Gier.

,,Het is de hele voorbereiding al een beetje puzzelen en schuiven geweest in de achterhoede, maar verdedigend stond het goed vandaag. Konyaspor heeft snelle jongens voorin lopen. Maar verdedigend zijn we, behoudens de slotfase, niet veel in gevaar geweest.”

Edqvist

De Zweed Adrian Edqvist is bij de competitiestart waarschijnlijk ook weer inzetbaar. De linksbuiten kreeg vrijdag, in het besloten oefenduel in Terwolde, een klap tegen zijn hoofd en werd derhalve gespaard tegen Konyaspor. De Gier: ,,Maar hij heeft vanochtend al wel weer getraind, ik verwacht dat Adrian er vrijdag gewoon bij is.”

Volledig scherm
Jeroen Veldmate (links) en Wout Droste bleven aan de kant bij de generale repetitie van Go Ahead Eagles, maar trainer Jack de Gier heeft goede hoop dat beide verdedigers inzetbaar zijn bij de competitiestart tegen MVV. © W Vzoeren