Een beeld na de laatste ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap op De Adelaarshorst: spelers van De Graafschap vluchten van het veld als enkele aanhangers van de thuisclub het veld bestormen.
Volledig scherm
Een beeld na de laatste ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap op De Adelaarshorst: spelers van De Graafschap vluchten van het veld als enkele aanhangers van de thuisclub het veld bestormen. © Erik Pasman

De Graafschap-voorzitter Martin Mos wil ‘verzoeningsbiertje’ drinken met fans GA Eagles

De Graafschap-voorzitter Martin Mos wil volgende week zondag tijdens de oostelijke clash bij Go Ahead Eagles graag een ‘verzoeningsbiertje’ drinken met supporters van de rivaal uit Deventer.

Dat heeft Mos donderdagavond via zijn Twitter-kanaal laten weten. ‘De strijd die er is prima, respect naar elkaar moet er zijn’, schrijft de preses. Hij zegt graag naar het supportershome te komen om ‘de ellende uit het verleden weg te spoelen’.

Mos doelt op de ongeregeldheden rond verschillende clashes in de afgelopen jaren. Zo ontaardde de finale van de play-offs tussen beide clubs in 2016 in rellen. Tijdens de return in Doetinchem werd het 1-1, waarmee Go Ahead promoveerde en De Graafschap degradeerde. De spelers van de Eagles werden na afloop belaagd door supporters van de Achterhoekse club. Het kwam de Superboeren op een forse geldboete en thuiswedstrijd zonder publiek (tegen Helmond Sport) te staan.

Tijdens de laatste ontmoeting in Deventer, op 4 maart 2018, won De Graafschap met 0-4 en misdroegen fans van Go Ahead zich. Ze bestormden na afloop het veld en zochten de confrontatie met spelers van de Doetinchemse club.

Blote billen

Eerder dit seizoen eindigde de clash op De Vijverberg - zonder grote problemen - in 1-1. Go Ahead kreeg wel een boete van 3.750 euro voor het afsteken van vuurwerk in het uitvak. Ook haalde een supporter van de club uit Deventer de woede van De Graafschap op de hals door zijn blote billen te laten zien aan de Doetinchemse aanhang.

De wedstrijden tussen De Graafschap en Go Ahead leven enorm onder de supporters van de fanatieke volksclubs. Alle 400 beschikbare kaarten voor het uitvak voor de wedstrijd van volgende week zijn inmiddels verkocht.

De Graafschap-voorzitter Martin Mos geniet met een biertje van de promotie naar de eredivisie in 2018.
Volledig scherm
De Graafschap-voorzitter Martin Mos geniet met een biertje van de promotie naar de eredivisie in 2018. © De Gelderlander