Volledig scherm
De Vijverberg. © BSR Agency

De Graafschap wil stadionverbod voor supporter na afsteken vuurwerkbom

De Graafschap onderneemt actie tegen de supporter die zondag tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) een vuurwerkbom heeft afgestoken. De Doetinchemse eerstedivisionist stuurt aan op een stadionverbod.

De man stak de bom af tussen het publiek op de Spinnekoptribune. Er ontstond na de harde knal een opstootje.

De Graafschap heeft de dader aan de hand van camerabeelden kunnen identificeren en zijn naam aangedragen bij de KNVB. De voetbalbond moet nu beslissen over de straf. 

,,Zwaar vuurwerk tot ontploffing brengen tussen het publiek, dat is gevaarlijk en ongeoorloofd", zegt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. ,,De dader vertoonde daarna ook agressief gedrag. Zulk gedrag willen we niet zien in ons stadion. Ik ben blij dat de beelden zo duidelijk waren dat we de dader hebben kunnen identificeren. De KNVB kan de zaak nu centraal afhandelen.”

De Graafschap heeft een slechte reputatie als het gaat om het afsteken van (sier)vuurwerk in stadions. De Doetinchemse club ontving dit jaar na sfeeracties al twee keer een geldboete van 15.000 euro. In de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax moest bovendien vak 22 voor straf leeg blijven.