Volledig scherm
DEVENTER - Voetbal, Persdag Go Ahead Eagles, Eredivisie seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst, 15-07-2016, GA Eagles-trainer Hans de Koning.

De Koning rept over harde leerschool

ROTTERDAM - Sparta had gezien de kansen in de eerste helft recht op een overwinning, zo vond Hans de Koning. Maar met iets meer vernuft had Go Ahead Eagles volgens zijn trainer een punt of zelfs een zege kunnen pakken. „Dit was een harde leerschool”, treurde De Koning. „Dit was een harde leerschool”, treurde De Koning.


Zo had hij gezien dat zowel Randy Wolters als Henrik Ojamaa een grote kans had kunnen krijgen in de omschakeling, ware het niet dat de beslissende eindpass onzuiver was (van respectievelijk Ojamaa en Leon de Kogel). „Ik hamer er op de training steeds op dat de laatste bal bij een counter zuiver moet zijn”, treurde de oefenmeester.

De manier waarop Sander Fischer een strafschop veroorzaakte, deed hem ook pijn aan de ogen. De centrumverdediger haalde in het strafschopgebied Loris Brogno onderuit, die vervolgens zelf de strafschop benutte. „Dat was niet slim. Je moet in zulke situatie niet instappen maar mee blijven bewegen.”