Volledig scherm
PREMIUM
GA Eagles-directeur Hans de Vroome. © FOTO HISSINK

De Vroome wil zijn aandelen in GA Eagles aan stichting schenken

Hans de Vroome neemt in de zomer van 2019 afscheid als eindverantwoordelijke bij Go Ahead Eagles. De directeur wil op dat moment ook het liefste afstand doen van zijn aandelenpakket en de Deventer club achterlaten in een nieuwe bestuursvorm.

De Vroome overweegt om de waardepapieren onder te brengen in een nieuw te vormen Stichting GA Eagles. Hoewel de plannen prematuur zijn, is het de wens van de Twellonaar dat alle geledingen aanwezig zijn in de nieuw te vormen top van de clubpiramide. De leiding van GA Eagles moet dan bestaan uit zes of zeven personen uit alle lagen van de Deventer voetbalgemeenschap, die 'een bijzondere band hebben met de club GA Eagles'. De Vroome denkt daarbij onder meer aan een supporter, iemand uit het bedrijfsleven, een oud-speler en een gewezen bestuurslid die samen de continuïteit bewaken en leiding gaan geven aan de nieuwe bestuursvorm.
,,Ja, ik zou het mooi vinden om mijn aandelen weg te geven aan een stichting met mensen die het beste met deze club voor hebben'', erkent De Vroome, die de komende tijd alle voor- en nadelen op een rij gaat zetten.