Volledig scherm
GA Eagles-speler Siebe Schets (L) met FC Eindhoven speler Rochdi Achenteh (m) en FC Eindhoven speler Augustine Loof (r) © Pro Shots

Debutant Schets zet weer stap naar doel: contract bij Go Ahead Eagles

De stand was al uitzichtloos (1-3) en de tijd maar kort (twintig minuten). Toch betrad Siebe Schets vrijdagavond met de kriebels in zijn lijf de grasmat van de Adelaarshorst. 

Niet gek, want door zes te scoren voor de beloften van Go Ahead Eagles in de laatste drie duels, had de 20-jarige geboren Zeeuw eigenhandig zijn debuut in het betaald voetbal afgedwongen. ,,Natuurlijk is het jammer dat de ploeg voor de vierde keer op rij verloren heeft, maar ik ben erg blij dat ik mijn debuut heb mogen maken voor Go Ahead Eagles. Fantastisch om in dit stadion te spelen”, glunderde de spits met gepaste trots, ondanks de 1-3 nederlaag tegen FC Eindhoven.

Winter

Schets sloot in de winter aan in Deventer en wordt de rest van het seizoen gehuurd van FC Twente, waar zijn contract komende zomer afloopt. ,,Ik ben naar Go Ahead gekomen om me in de kijker te spelen en een contract af te dwingen. Daarover ga ik binnenkort in gesprek met de club. Ik ben in elk geval blij met hoe het gaat de laatste weken en koester mijn debuut. Mijn oma, ouders en vrienden zaten op de tribune voor me. Hopelijk komt er een vervolg.”

Suárez

Schets omschrijft zichzelf als een balvaste spits met een neusje voor de goal. ,,En ik heb een behoorlijke techniek.” Zijn grote voorbeeld is Luis Suárez van FC Barcelona. ,,Al van kinds af aan ben ik gecharmeerd van Suárez. Ik vind het een geweldige spits, een echte afmaker. En van de loopacties die hij maakt, kan elke aanvaller wat leren.”