Maikel de Harder namens IJsselmeervogels in duel met Joran Swart van Go Ahead Eagles
Volledig scherm
Maikel de Harder namens IJsselmeervogels in duel met Joran Swart van Go Ahead Eagles © ANP Sport

‘Debuut’ in basis lonkt voor Swart bij GA Eagles

De kans is groot dat trainer Jack de Gier vrijdagavond tegen FC Volendam twee veranderingen doorvoert in zijn basiselftal bij Go Ahead Eagles. De blessures van Jeroen Veldmate en Maël Corboz nopen de coach tot aanpassingen.

Alexander Bannink en Joran Swart mogen zich gaan opmaken voor een plek in het keurkorps dat aan de aftrap verschijnt aan de Volendamse dijk. Voor Swart zou dat als basisspeler zijn competitiedebuut betekenen. De oud-speler van Jong PEC Zwolle kwam als centrale verdediger dit seizoen al wel drie keer als invaller binnen de lijnen. Ook was Swart in de KNVB-beker al twee keer basisspeler: tegen Almere City en IJsselmeervogels.

De 21-jarige Swart vervangt in Volendam zeer waarschijnlijk Veldmate, die woensdag ook niet op het trainingsveld verscheen. De aanvoerder van GA Eagles kampt met een kuitblessure en trainde binnen. Hoewel De Gier nog geen definitieve streep door Veldmates naam wenst te zetten, lijkt diens meespelen op het Volendamse kunstgras uiterst onzeker.

Bannink

Daar zal Corboz zeker ontbreken. De Amerikaan kampt met een gekneusde enkel na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen NEC. Hij wordt vervangen door Alexander Bannink. De routinier deed dat tegen NEC ook al naar behoren. Bannink krijgt de rol op het middenveld naast Elmo Lieftink, kort achter Soufyan Ahannach.