Volledig scherm

Deventenaar Hettinga maakt debuut in wedstrijdselectie Go Ahead Eagles

DEVENTER - Het gaat rap met Dennis Hettinga. De 21-jarige Deventenaar die drie jaar geleden nog linksbuiten bij derdeklasser Helios was, is door hoofdtrainer Hans de Koning als vleugelverdediger toegevoegd aan de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles voor het uitduel met NEC zaterdagavond.

De in Deventer geboren en getogen Hettinga werd in 2014 door Rohda Raalte opgepikt bij Helios, dat destijds uitkwam in de derde klasse. Als linksbuiten maakte hij in de hoofdklasse een dusdanige indruk dat Go Ahead Eagles met hem in zee ging. De voorbije anderhalf speelde Hettinga als aanvaller zijn wedstrijden bij de beloften van de club. Trainer Marco Koorman stelde hem vorige maand in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Achilles op als rechter verdediger en dat experiment bleek een gouden greep. Hettinga leverde in de met 0-8 gewonnen oefenpot drie assists en imponeerde als opkomende back. De Deventenaar was ook in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard afgelopen maandag de rechtsback van de beloftenploeg.

De opmars van Hettinga krijgt een fraai vervolg nu hij door hoofdtrainer De Koning voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles is gehaald. De spoeling op de backposities in de hoofdmacht is dun doordat de geschorste Rochdi Achenteh en de aan de hamstring geblesseerde Sébastien Locigno ontbreken tegen NEC. Die absenties brengen de oud-speler van Helios en Rohda Raalte weer een stap dichter bij zijn debuut voor Go Ahead Eagles. Hettinga begint in Nijmegen op de bank.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement