Kees van Wonderen treft vrijdagavond met GA Eagles zijn oude club NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Wonderen treft vrijdagavond met GA Eagles zijn oude club NEC. © Pro Shots / Erik Pasman

Droste en Mulenga terug in selectie GA Eagles voor duel met NEC

voorbeschouwingTwee keer winnen en Go Ahead Eagles verzekert zich in elk geval van de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bij misstappen van De Graafschap zit er misschien zelfs meer in het vat. ,,Het zou mooi zijn als het er in de laatste wedstrijd nog om gaat’’, zegt GA Eagles-trainer Kees van Wonderen aan de vooravond van het thuisduel met NEC.

 1. Kees van Wonderen drijft nog op adrenaline na feest met GA Eagles, maar blik gaat nu op eredivisie: ‘Nee, er wordt niet aan mij getrokken’
  PREMIUM

  Kees van Wonderen drijft nog op adrenaline na GA Eag­les-feest, maar blik gaat nu op eredivisie: ‘Er wordt niet aan mij getrokken’

  De promotie van Go Ahead Eagles is een herinnering voor de eeuwigheid. Kees van Wonderen straalt als de gedachten teruggaan naar de meest memorabele hemelvaartsdagen uit zijn leven. Maar na het emotionele afscheid met zijn spelers gaat de blik in de hoogste versnelling vooruit en begint de wederopbouw van een nieuwe, eredivisiewaardige selectie. Eentje die Deventer ook na komend seizoen moet verzekeren van een toekomst op het hoogste niveau.
 2. Go Ahead Eagles neemt afscheid van de vrijdagavond, zonder enige weemoed: ‘Voetbal hoort op zaterdag of zondag’
  PREMIUM

  Go Ahead Eagles neemt afscheid van de vrijdag­avond, zonder enige weemoed: ‘Voetbal hoort op zaterdag of zondag’

  Door de promotie naar de eredivisie nemen Go Ahead Eagles en de Deventer supporters afscheid van de vrijdagavond als vaste voetbalavond. Ondanks dat sommige trouwe stadionbezoekers ongetwijfeld hun vaste rituelen hebben op de vrijdag, is er geen sprake van weemoed als het ‘vrijdagavondgevoel’ ter sprake komt. ,,Zaterdag en zondag zijn dé voetbaldagen’’, zegt oud-speler en trouwe supporter Sjors Brugge.
 3. Hans van ’t Slot (82) een van Go Ahead’s trouwste fans: ‘Vroeger op B-side veel meegemaakt’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hans van ’t Slot (82) een van Go Ahead’s trouwste fans: ‘Vroeger op B-side veel meegemaakt’

  De ruim zevenduizend seizoenkaarten van Go Ahead Eagles zijn over de toonbank gevlogen. Na een surrealistisch coronajaar met lege tribunes lonkt vanaf augustus in de eredivisie weer een uitverkocht stadion. Met op de tribune ook weer Hans van ’t Slot. De 82-jarige Deventenaar heeft sinds de invoering van het profvoetbal een vaste plek bij GA Eagles en is een van de oudste seizoenkaarthouders in het Deventer legioen. Ook bij de rentree in de eredivisie is Van ’t Slot present.