Volledig scherm
Givan Werkhoven (l) duelleert in zijn debuutwedstrijd voor GA Eagles met Spartaan Rick van Drongelen. © ANP Pro Shots

Eerste contract lonkt voor vijftal van Jong Go Ahead

Thijs Dekker, Givan Werkhoven, Dennis Hettinga, Patrick Maneschijn en Mark Spenkelink blijven waarschijnlijk verbonden aan Go Ahead Eagles. De clubleiding wil het vijftal uit de beloftenploeg behouden en belonen met een eerste contract.

Go Ahead Eagles bouwt verder aan een salarishuis, ook om de beloften in de toekomst meer perspectief te kunnen bieden. In de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Sparta (1-3), maakten Maneschijn en Werkhoven hun debuut in de hoofdmacht. Naast beide aanvallers wil de club ook doelman Mark Spenkelink, verdediger Dennis Hettinga en middenvelder Thijs Dekker langer behouden. Voor hen ligt een eerste contract met een bescheiden salaris in het verschiet. De verwachting is dat het vijftal spoedig een krabbel zet.

Dat betekent overigens niet dat andere spelers van Jong Go Ahead zullen vertrekken. De kans bestaat dat ook zij komend seizoen - zonder contract - het reserveteam van de eerstedivisieclub zullen vertegenwoordigen. Ook is de aanwezig dat hoofdtrainer Leon Vlemmings in de voorbereiding op het nieuwe seizoen één of meerdere beloften aan het werk wil zien.