Volledig scherm
Dennis Hettinga, Givan Werkhoven, Sam Beukema, Mark Spenkelink en Thijs Dekker (v.l.n.r.) blijven langer in de Adelaarshorst. © Jeffrey Hurenkamp

Eigen kweek blijft langer verbonden aan GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft de contracten van vijf talentvolle spelers uit de eigen opleiding vrijdag verlengd. 

De optie in de aflopende verbintenis van Dennis Hettinga, Thijs Dekker en Sam Beukema is door de Deventer eerstedivisionist gelicht. Het trio staat nu tot de zomer van 2019 onder contract bij GA Eagles, met de optie voor nog een jaar.

Ook keeper Mark Spenkelink en Givan Werkhoven hebben hun verblijf in Deventer verlengd. Het duo tekende een contract tot 2020 met de optie voor nog een jaar. Werkhoven kwam afgelopen seizoen al regelmatig in actie voor de Deventenaren en was de enige wiens contract komend seizoen nog doorliep. 

Tweede keeper

Ook middenvelder Thijs Dekker en de verdediger Sam Beukema en Dennis Hettinga debuteerden het afgelopen seizoen voor GA Eagles. Alleen doelman Spenkelink maakte tot dusver geen minuten in het eerste elftal. Hij wordt komend seizoen tweede keeper achter de van Volendam overkomende Hobie Verhulst. 

,,Sam, Thijs, Dennis en Givan hebben als spelers uit eigen opleiding en beloften dit jaar al de nodige minuten gemaakt in de hoofdmacht'', verklaarde technisch manager Paul Bosvelt. ,,Die ervaring is erg belangrijk voor jonge spelers. Ze nemen de bagage uit afgelopen seizoen mee en het is nu aan hen om die lijn, met hulp van de staf, door te trekken.”

Volledig scherm
Go Ahead Eagles-speler Dennis Hettinga(r) © pro shots