Volledig scherm

'Erik ten Hag wordt bij Bayern München 2 opvolger van Scholl'

DEVENTER - Erik ten Hag (43), trainer van de kersverse Deventer eredivisionist Go Ahead Eagles, gaat volgend seizoen aan de slag als trainer van Bayern München 2. Dat melden meerdere Duitse media.

De Zuid-Duitse website TZ, dat goed is ingevoerd bij Bayern München, stelt dat het al vaststaat dat Ten Hag de opvolger wordt van Mehmet Scholl als trainer van het Zuid-Duitse reserveteam, dat uitkomt in de Derde Bundesliga.

De club zelf heeft de komst van Ten Hag inmiddels bevestigd tegenover een Duits persburea.

Het nieuws slaat in München in als een bom, want Ten Hag wordt daar beschouwd als een grote onbekende. Het wordt als een groot voordeel gezien dat hij ervaring heeft met promotie. Het afgelopen seizoen voerde hij Go Ahead Eagles via de nacompetitie naar de eredivisie. Bovendien is Ten Hag een goede bekende van Matthias Sammer, technisch directeur van de Duitse club, die dit jaar zowel de Champions League, de landstitel als de nationale beker veroverde. Sammer liep stage bij FC Twente toen Ten Hag daar onder Fred Rutten als assistent-trainer fungeerde.

Bayern München ging al eerder in zee met Nederlandse trainers. Zo voerde Louis van Gaal de Duitse club naar het landskampioenschap. Toen hij werd ontslagen, nam zijn assistent Andries Jonker de honneurs tijdelijk waar.

Andere gegadigden voor het trainerschap bij de reserves van Bayern München waren bekende Duitse coryfeeën zoals Stefan Effenberg, oud-intenational van Duitsland, Peter Hermann en Heiko Herrlich.