Volledig scherm
Oud-Eagle Orhan Džepar in actie namens Helmond Sport en duelleert met Liam van Gelderen van Jong Ajax © BSR Agency

Feest van herkenning voor GA Eagles in Helmond

Het moet voor Go Ahead Eagles een heel klein beetje voelen als thuiskomen, vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport.

Waar oud-GA Eagles trainer Leon Vlemmings als directeur werkt aan de wederopbouw van de Brabantse club, staan er op het veld ook flink wat spelers met een Deventer verleden. Uit de selectie van vorig seizoen maakten Jeff Stans, Givan Werkhoven en Orhan Džepar afgelopen zomer de overstap naar Helmond Sport. Het trio heeft dit seizoen al meer dan duizend speelminuten in de benen bij de nummer negentien van de eerste divisie.

Tel daarbij de aanvoerder van GA Eagles. Jeroen Veldmate speelde tien jaar geleden nog een seizoen op de Helmondse Braak. In totaal waren er in de afgelopen zes decennia negentien spelers die uitkwamen voor zowel Helmond Sport als GA Eagles.

De spelers die uitkwamen voor zowel GA Eagles als Helmond Sport:
Anton Scheutjens, Bruno Andrade, Dick Schreuder, Geert Braem, Givan Werkhoven, Jan Groeneweg, Jan van der Veen, Jeff Stans, Jeroen Veldmate, Joey Godee, John Stegeman, Jop van der Linden, Kenny Teijsse, Kevin Moeliker, Luuk Maes, Niels Gerestein, Orhan Džepar, Orlando Smeekes, Teije ten Den.