Volledig scherm
© Ronald Hissink

Financieel verlies voor Go Ahead Eagles


DEVENTER - Ruim 500.000 euro heeft Go Ahead Eagles over het afgelopen seizoen verlies geleden. De oorzaak daarvan zijn de promotiepremies die de club moest uitbetalen. Deze waren niet in de begroting opgenomen.

Voorzitter Edwin Lugt noemt de financiële situatie van de club nog altijd ‘heel gezond’. Hij verwacht aan het einde van dit seizoen een klein positief resultaat. Go Ahead kan nog vooral verdienen op de verkoop van business-seats. Go Ahead hoopt de klantenkring daarvoor uit te breiden van Deventer en omstreken tot de gehele Stedendriehoek. Zo zijn de omgeving van Apeldoorn en van Zutphen nog braakliggende terreinen.

Verdubbelling
Go Ahead heeft het aantal business-seats bij de vernieuwbouw van de Adelaarshorst bijna verdubbeld, tot 1225. Er kwamen 600 stoeltjes bij. Een business-seat kost 2800 euro per jaar. Dat is veertien keer zoveel als de gemiddelde prijs van een ander stoeltje in het stadion. Als Go Ahead alle 600 extra seats bezet krijgt, levert dat de club ruim 1,5 miljoen euro per jaar op.