Volledig scherm
Thijs Dekker (links) en Mark Spenkelink poseren met de foto's van de trainers van Go Ahead Eagles © Ronald Hissink

Fotocollage Trainers van Juweel geopend in Adelaarshorst

DEVENTER - Een foto van bijna ieder van de 44 trainers die Go Ahead (Eagles) ooit gediend hebben, is te zien op een muur in de Van Wijnen Lounge in de Adelaarshorst. De collage Trainers van Juweel wordt op woensdag 26 oktober officieel geopend.

De trainersmuur is voor bezoekers te zien tijdens de zogenoemde Go Ahead Eagles Tours, rondleidingen door het stadion die elke woensdagmiddag worden gehouden (14.45 – 16.30 uur).

Het bal der trainers van Go Ahead begon in 1923 met de Duitser Hans Ruff. Voor zijn komst was het een goed gebruik dat de aanvoerder zijn medespelers tot kniebuigingen, koprollen en andere gymnastische oefeningen verlokte. Dat gebeurde ook in latere trainerloze tijdperken, waarin de club kennelijk krap bij kas zat.

De foto’s zijn verzameld door middenvelder Thijs Dekker (19) en derde keeper Mark Spenkelink (19). Ze maken beiden deel uit van de selectie van Go Ahead Eagles en lopen daarnaast stage bij de club als studenten sportmarketing aan de Deventer hogeschool Saxion. Alleen kiekjes van de Hongaarse trainers Emil Riff en Stefan Nagy hebben Dekker en Spenkelink niet kunnen traceren.

Volledig scherm
© Go Ahead Eagles
Volledig scherm
© Go Ahead Eagles