Volledig scherm
PREMIUM
Antoine Rabillard (r) maakte tegen Anorthosis Famagusta voor het eerst zijn opwachting als officieel speler van Go Ahead Eagles. © Erik Pasman

Franse Go Ahead-spits koestert nummer 8, uit liefde

Antoine Rabillard draagt rugnummer 8, in plaats van 9, maar daar moeten de fans van Go Ahead Eagles zich niet door laten misleiden. ,,Ik ben een typische centrumspits; obsessed with the goal”, benadrukte de Fransman na het oefenduel met Anorthosis Famagusta (1-1). Daarin maakte hij zijn eerste officiële minuten in het roodgeel, sinds hij zijn tweejarige contract heeft ondertekend.

Na het vertrek van Thomas Verheydt, naar Almere City FC, is het rugnummer 9 vacant. Maar het lijkt erop dat de 23-jarige Rabillard zijn huidige rugnummer graag behoudt. ,,Het heeft voor mij een speciale betekenis, aangezien ik mijn vriendin Charlène 2,5 jaar geleden op de achtste van de maand heb ontmoet", verklaarde hij. ,,Dat moment vergeet ik nooit weer, zij is de liefde van mijn leven. De stap naar het buitenland is groot; vreemde taal, ander voetbal, volstrekt nieuwe omgeving. Maar ik voel me gesteund door de gedachte dat zij mij overal ter wereld zal volgen. Ik ben nog op huizenjacht en als ik wat gevonden heb, komt Charlène ook naar Deventer.”