Ugur Yildirim verloor zaterdag met GA Eagles O17 voor de tweede week op rij van een Friese tegenstander.
Volledig scherm
Ugur Yildirim verloor zaterdag met GA Eagles O17 voor de tweede week op rij van een Friese tegenstander. © Archief Ronald Hissink

Friezen bezorgen Yildirim en jeugd GA Eagles buikpijn

Trainer Ugur Yildirim zal de komende voorjaarsvakantie hoogst waarschijnlijk niet gebruiken voor een tripje naar Friesland. De oefenmeester en zijn Go Ahead Eagles Onder 17 jaar hebben de buik wel even vol van de noorderlingen, die de gewezen koploper van de tweede divisie voor de tweede week op rij een nederlaag bezorgden.

GA Eagles O17

GA Eagles O17 is hard op weg om de titelkansen in de tweede divisie A te verkwanselen. Drachtster Boys stak zaterdag een spaak tussen de voor de winterstop nog zo florissant draaiende wielen. Na de nederlaag van vorige week tegen Cambuur Leeuwarden (2-0), was het dit keer wederom een stel Friezen dat met de volle buit aan de haal ging: 3-4.
Via Milan Berenschot en Gijs Hovius koesterde GA Eagles bij rust een 2-0 voorsprong en ook in de tweede helft leek er na de 3-1 van Frank Kramer weinig aan de hand. De Drachtster veerkracht bleek, gesteund door twee benutte strafschoppen, echter enorm. Diep in de tweede helft capituleerde GA Eagles en is de spanning aan de top in de tweede divisie volledig terug.

GA Eagles O19

Het jeugdige vlaggenschip van GA Eagles heeft de tweede zege op rij geboekt. Na de 1-0 winst op Cambuur werd zaterdag gewonnen van DEM. Dankzij treffers van Maurice van Bussel en Don Gambier werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Lars Lambooij, die vijfde blijft in de tweede divisie A.

GA Eagles O15

Het elftal van trainer Tristan Berghuis blijft aan kop van de eerste divisie hoog. Na de 2-0 winst op Cambuur van vorige week werd zaterdag Fortuna Sittard met 5-1 aan de kant gezet. De Limburgse hekkensluiter koesterde bij rust een 1-1 stand, maar zag GA Eagles in de tweede helft verder weglopen dankzij drie treffers van Bruno van den Dungen. Ook Jorn Hekkert en Luuk Janssen scoorden voor de Deventer jeugd, die afgelopen najaar kampioen werden in de eerste divisie laag.

GA Eagles O13

De jeugd onder 13 jaar van GA Eagles kent een imponerende start in de eerste divisie hoog. Het elftal van trainer Jip Ellenbroek is ook na vier duels koploper. GA Eagles was met 1-0 te sterk voor de tweede garnituur van Ajax, dat evenals de Deventenaren nog niet had verloren. Sam Simons maakte met de enoge treffer van de wedstrijd een einde aan de Amsterdamse ongeslagen status. Eerder werden De Graafschap en FC Volendam al geklopt door GA Eagles, dat een punt pakte tegen NAC.