De doelpuntenmakers van GA Eagles: Martijn Berden , Elmo Lieftink en Maecky Ngombo
Volledig scherm
PREMIUM
De doelpuntenmakers van GA Eagles: Martijn Berden , Elmo Lieftink en Maecky Ngombo © BSR Agency

GA Eagles bevrijdt zichzelf van juk met zege op Volendam

De ontlading was groot, vrijdagavond kort voor tien uur in de weer eens ouderwets sfeervolle Adelaarshorst. Na weken van twijfel en onzekerheid, soms een tikkeltje houvast maar te weinig punten, was er tegen FC Volendam eindelijk die zo broodnodige overwinning voor Go Ahead Eagles (3-0). 

Vrolijke voetballers op de natte grasmat, gearmd zoekend naar de warmte en het contact met de eigen aanhang. Het zorgde voor een schril contrast met twee weken geleden toen GA Eagles na het karige gelijkspel tegen Jong AZ (1-1) mocht zwaaien naar haast uitgestorven tribunes. Dit keer was alles anders. Het open doekje was een welverdiende beloning voor het getergde GA Eagles, dat met de vierde driepunter van het seizoen de aansluiting behoudt met de subtop in de Keuken Kampioen Divisie.
,,Deze wedstrijd moesten we gewoon winnen’’, vond Elmo Lieftink, niet voor het eerst een van de beste spelers op het veld. In een moeizame fase voor rust was het Lieftink die met zijn derde seizoenstreffer – een rake kopbal na een hoekschop van Richard van der Venne – GA Eagles op het juiste spoor zette. ,,We hadden het lastig, maar na dat doelpunt kregen we controle over de wedstrijd.’’