GA Eagles bibbert en siddert bij een bezoek aan Cambuur

HistorieHet opwarmertje tegen MVV was met een 3-2 zege smaakvol, tegen Cambuur wordt vrijdagavond meer gevraagd van het vernieuwde Go Ahead Eagles. De uitbeurt in Leeuwarden is voor de Deventer club immers slechts zelden reden voor jubel.

Het Friese bastion is voor GA Eagles schier onneembaar. In de afgelopen zestig jaar wist de Deventer formatie slechts vier keer te winnen bij Cambuur, dat zelf negentien keer succesvol was (in 29 duels). 

Het sportief slechte huwelijk kreeg in 2007 voor de laatste keer een positieve noot voor GA Eagles, dat destijds met 0-2 wist te winnen. Van de laatste zeven wedstrijden wist Cambuur er liefst vijf om te zetten in winst en werd het – ook vorig seizoen (1-1) - twee keer gelijk. ,,Twaalf jaar terug de laatste overwinning? Dat is wel heel lang geleden. Tijd om dat vrijdag eens te veranderen‘’, lachte de enigszins verbaasde GA Eagles-verdediger Wout Droste, die vier jaar lang het gele tricot van Cambuur droeg.

Grootste zege

Overigens staat de grootste zege in Leeuwarden wel op naam van Go Ahead: in 2002 werd het 1-6, mede dankzij drie treffers van Dick Kooijman.

Volledig scherm
Issa Kallon namens Cambuur in duel met Eagle Jeroen Veldmate, afgelopen seizoen bij de 1-1 in Friesland. © BSR/SOCCRATES