Training Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Training Go Ahead Eagles. © BSR Agency

GA Eagles denkt na over oefenduels in Duitsland

Go Ahead Eagles onderzoekt de mogelijkheden om tijdens de komende zomermaanden in Duitsland oefenwedstrijden te spelen.

De Deventer profclub kreeg deze week van de gemeente Voorst definitief te horen dat er vanaf half juni weer getraind mag worden in Terwolde. Oefenwedstrijden op het complex Woldermarck lijken door de huidige coronamaatregelen echter uit den boze, dus zoekt GA Eagles naar alternatieven. Wedstrijden in Duitsland – waar de nog lopende voetbalcompetitie inmiddels al weer is hervat – lijken daarbij een serieuze optie, bevestigde technisch manager Paul Bosvelt. Eerder deze week liet FC Twente ook al weten dat het duels bij de oosterburen onderzoekt.

Hoge kosten

Een heel realistisch scenario lijken de oefenduels op Duitse grond vooralsnog niet. In Duitsland worden voetballers immers twee keer per week getest op corona en moeten selecties gescheiden van elkaar met meerdere bussen reizen. Eisen waaraan GA Eagles dan ook aan zal moeten voldoen en een hoog kostenplaatje met zich mee dragen. 

Van Wonderen

Voorlopig zijn wedstrijden ook niet aan de orde voor GA Eagles dat in het eerste blok onder de nieuwe hoofdtrainer Kees van Wonderen traint vanaf 16 juni tot en met zaterdag 11 juli. In die periode worden er geen wedstrijden gespeeld. Daarna volgt een minivakantie, waarna eind juli weer wordt opgestart richting het begin van de competitie.

Het nieuwe seizoen begint – naar verwachting – in het weekeinde van 6, 7 en 8 september. In de maand augustus moet er dan ook volop oefenwedstrijden worden ingepland. De voetbalbond KNVB wil de clubs daarover volgende week verder inlichten.

Komende maandag traint de huidige selectie van GA Eagles voor de laatste keer. Dan wordt er ook afscheid genomen van vertrekkende spelers en technische staf onder leiding van trainer Jack de Gier.