Jay Gorter


 during the match Jong Utrecht - Go Ahead Eagles
Volledig scherm
PREMIUM
Jay Gorter during the match Jong Utrecht - Go Ahead Eagles © Pro Shots / Remko Kool

GA Eagles-doelman Jay Gorter op eenzame hoogte en beste ter wereld

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Jay Gorter de legendarische Tonny van Leeuwen van het hoogste schavot geduwd en achter zich gelaten. De 20-jarige doelman van Go Ahead Eagles hield vrijdagavond laat tegen Jong FC Utrecht (0-1) voor de 24ste keer dit seizoen zijn doel schoon en is daarmee ook de beste ter wereld.

 1. Hans van ’t Slot (82) een van Go Ahead’s trouwste fans: ‘Vroeger op B-side veel meegemaakt’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hans van ’t Slot (82) een van Go Ahead’s trouwste fans: ‘Vroeger op B-side veel meegemaakt’

  De ruim zevenduizend seizoenkaarten van Go Ahead Eagles zijn over de toonbank gevlogen. Na een surrealistisch coronajaar met lege tribunes lonkt vanaf augustus in de eredivisie weer een uitverkocht stadion. Met op de tribune ook weer Hans van ’t Slot. De 82-jarige Deventenaar heeft sinds de invoering van het profvoetbal een vaste plek bij GA Eagles en is een van de oudste seizoenkaarthouders in het Deventer legioen. Ook bij de rentree in de eredivisie is Van ’t Slot present.
 2. Oud-spelers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Discussie Malen en De Roon is nu voorbij, Dumfries zou ik eruit halen’
  PREMIUM

  Oud-spe­lers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Discussie Malen en De Roon is nu voorbij, Dumfries zou ik eruit halen’

  De groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal nadert zijn einde. De eenvoudige plaatsing voor de achtste finale van Nederland, sterke optredens van toernooifavorieten Duitsland, Italië en België. Hoe kijken oud-spelers van Go Ahead Eagles met een Oranje-verleden aan tegen de EK-ontwikkelingen? Het Oranje van Frank de Boer kan Dick Schneider wel bekoren. De 73-jarige Deventenaar speelde zelf elf interlands en voorzag al voor dit EK een finaleplek voor Nederland.