Volledig scherm
Elmo Lieftink in actie voor Willem II. © BSR/SOCCRATES

GA Eagles draait hoofd weg, maar heeft Willem II’er Lieftink te pakken

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Elmo Lieftink (25) keert terug naar Deventer. De middenvelder van Willem II gaat na de finale van de play-offs tekenen bij Go Ahead Eagles. De Deventenaar tekent een contract voor één jaar, met een optie tot een extra seizoen. 

GA Eagles  wil de overgang van Lieftink nog niet te bevestigen. De Deventer club wenst de rust te bewaren rond het nakende play-offtweeluik met RKC Waalwijk, zaterdag en dinsdag. Spelersperikelen en transferverhalen passen daar niet in.  ,,We zijn in verregaande onderhandeling met Elmo Lieftink‘’, verklaarde technisch manager Paul Bosvelt. ,,Maar rond is het nog niet.‘’ 

Het lijkt toch vooral een kwestie van tijd dat Lieftink wordt gepresenteerd. Go Ahead toonde immers drie jaar geleden ook al interesse , maar Lieftink koos destijds voor Willem II.  Lieftink wilde zijn goede seizoen bij Jong Vitesse echter glans geven met een overstap naar de eredivisie. Veertien jaar eerder probeerde ‘De Trots aan de IJssel’ het ook al. Het was toen te laat met het scouten van de middenvelder. Die maakte op 8-jarige leeftijd al de overstap van Davo naar Vitesse.

Nu heeft de play-off finalist dus wel beet. De eerste contacten werden rond de winterstop al gelegd. Meermaals werd Lieftink in wedstrijden van het tweede elftal bekeken. Trainer John Stegeman en technisch directeur Paul Bosvelt raakten snel overtuigd. Voor Lieftink is het een logische overstap. Zijn hele familie woont nog altijd in de Koekstad.

Geslaagde operatie

Lieftink, die zaterdag met zijn broer aanwezig zal zijn in Waalwijk voor de beslissende finale tussen RKC en Go Ahead, nam zelf al een voorschot op zijn transfer. Maanden worstelde hij met een polsblessure. Om daar eeuwig van verlost te raken belandde hij onder het mes. De operatie verliep succesvol. Zo kon Lieftink eindelijk een ongelukkig jaar afsluiten. De komende weken zal hij zich dagelijks in het krachthonk melden om volledig fit te geraken. Vervolgens zal hij zich na een vakantie op Bali in Deventer melden. Op welk niveau dat is blijft de grote vraag. In een directe confrontatie met RKC is de ploeg van John Stegeman favoriet om een eredivisieplek te bemachtigen. Lieftink weet dinsdagavond waar hij aan toe is.