Volledig scherm
Fans van GA Eagles kunnen zondag geen alcohol nuttigen in de Adelaarshrost © VI Images

GA Eagles en autoriteiten leggen duel met FC Twente droog

Go Ahead Eagles heeft in samenspraak met de autoriteiten de Overijsselse derby van komende zondag tegen FC Twente droog gelegd. Voor alle supporters geldt tijdens het duel binnen de poorten van het voetbalbastion een alcoholverbod.

Dat maakte de Deventer profclub woensdag bekend. Het verbod geldt voor de gehele Adelaarshorst. GA Eagles kwam tot de maatregel omdat de lokale veiligheidsdriehoek de wedstrijd van zondag heeft ingedeeld in de zogenoemde C-categorie, wat inhoudt dat het als risicowedstrijd wordt gezien.
In samenwerking met de Supportersvereniging heeft de leiding van Go Ahead het voor de Deventer aanhang wel mogelijk gemaakt om vóór en na de wedstrijd alcoholische dranken te nuttigen in het Supportershome en op het Stadionplein.

Volle bak

De Adelaarshorst is voor aanstaande zondag volledig uitverkocht. Dat betekent dat er bijna 10.000 supporters aanwezig zullen zijn bij de topper in de Keuken Kampioen Divisie, tussen de nummer drie en één op de ranglijst. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.