Volledig scherm
GA Eagles-Excelsior werd aardig bekeken op Fox. © BSR Agency

GA Eagles-Excelsior best bekeken tv-wedstrijd van het weekeinde

De wedstrijd Go Ahead Eagles-Excelsior (2-2) was afgelopen weekeinde de best bekeken livewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel in Deventer wist ruim honderdduizend mensen te boeien op de televisiekanalen van Fox.

De topper in De Adelaarshorst eindigde in een 2-2 gelijkspel en werd bekeken door ongeveer 36.000 mensen op Fox Sports 1 en 70.000 op het open kanaal van Fox. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Daarmee lieten GA Eagles en Excelsior de wedstrijd Telstar-Cambuur (totaal 94.000 kijkers) op zaterdag achter zich.

Zondag

Ook de zondagwedstrijden die live werden uitgezonden op televisie konden daaraan niet tippen. Helmond Sport-FC Eindhoven was goed voor ongeveer 73.000 kijkers. Roda JC-Top Oss trok er 59.000 en Almere City-FC Volendam 71.000.

  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.