Volledig scherm
GA Eagles-Excelsior werd aardig bekeken op Fox. © BSR Agency

GA Eagles-Excelsior best bekeken tv-wedstrijd van het weekeinde

De wedstrijd Go Ahead Eagles-Excelsior (2-2) was afgelopen weekeinde de best bekeken livewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel in Deventer wist ruim honderdduizend mensen te boeien op de televisiekanalen van Fox.

De topper in De Adelaarshorst eindigde in een 2-2 gelijkspel en werd bekeken door ongeveer 36.000 mensen op Fox Sports 1 en 70.000 op het open kanaal van Fox. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Daarmee lieten GA Eagles en Excelsior de wedstrijd Telstar-Cambuur (totaal 94.000 kijkers) op zaterdag achter zich.

Zondag

Ook de zondagwedstrijden die live werden uitgezonden op televisie konden daaraan niet tippen. Helmond Sport-FC Eindhoven was goed voor ongeveer 73.000 kijkers. Roda JC-Top Oss trok er 59.000 en Almere City-FC Volendam 71.000.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.