Go Ahead Eagles en MVV open den in augustus hun seizoen in de eerste divisie met een duel in de Adelaarshorst. GA Eagles won met 3-2.
Volledig scherm
Go Ahead Eagles en MVV open den in augustus hun seizoen in de eerste divisie met een duel in de Adelaarshorst. GA Eagles won met 3-2. © BSR Agency

GA Eagles gaat graag naar Maastricht, garantie voor doelpunten

Maastricht-uit is de verste uitwedstrijd van het seizoen voor Go Ahead Eagles. Maar ook eentje waar de Deventer voetballers vrijwel nooit met de bibbers naartoe gaan.

GA Eagles won drie van de laatste vijf edities in de Limburgse provinciehoofdstad. Elke keer werd het 1-2 voor Go Ahead, wat begin vorig seizoen Maarten Pouwels de beslissende treffer zag maken. Het leverde de Dalfsenaar in de nazomer van 2018 een contract op in de Adelaarshorst. Van de veertig bezoekjes aan Maastricht leverden er 26 minimaal een punt op voor de Deventenaren. Elf keer was er winst.

MVV en GA Eagles staan de laatste jaren zeker garant voor doelpunten in Maastricht. De laatste zes edities leverden 29 treffers op. Vooral de Deventer nederlagen waren doelpuntrijk in 2011 en 2017: beide keren werd het 4-3. GA Eagles is nagenoeg altijd doeltreffend. In de laatste tien wedstrijden mocht de Deventer aanhang negen keer juichen na een doelpunt (18 in totaal).

31 keer winst

Van de 81 ontmoetingen in het Nederlandse betaalde voetbal won Go Ahead er 31 tegen MVV. De Maastrichtenaren waren negentien keer de winnaar, 31 keer bleef het gelijk.

Overigens is MVV bezig aan een imponerende thuisserie. Al acht wedstrijden op rij werd er niet verloren door de Limburgers, die eind september voor de laatste keer onderuit gingen in de eigen Geusselt: 1-4 tegen Jong Ajax.