RB Leipzig
Volledig scherm
RB Leipzig © BSR Agency

GA Eagles gaat op bezoek bij Bundesligaclub RB Leipzig

De clubleiding van Go Ahead Eagles heeft onlangs een bezoek gebracht aan RB Leipzig. De Bundesligaclub nodigde de Deventer club uit voor een nadere kennismaking.

,,We hebben een aardig kijkje in de keuken gehad bij Leipzig’’, bevestigde Paul Bosvelt, technisch manager van GA Eagles. ,,Een grote club waar we veel van kunnen leren, al kijken we wel vaker rond bij clubs. Ook in Nederland.’’

Behalve Bosvelt gingen ook grotaandeelhouder Alex Kroes, hoofd opleidingen Eric Whittie en data-analist Jorran van Santen mee naar Leipzig. De ontmoeting werd mede geïnitieerd door eredivisionist FC Groningen, wat eveneens banden onderhoudt met RB Leipzig. Ook Kroes heeft zijn contacten bij de huidige nummer twee van Duitsland. De professionele organisatie van de Duitse voetbalmastodont imponeerde Bosvelt. ,,Alleen voor de jeugdtak hebben ze al zes trainers fulttime in dienst’’, weet de Deventer manager. 

Niet gek ook. Naar verluidt werkt Leipzig met een begroting van zo’n 14 miljoen euro voor de jeugdafdeling. Ter illustratie: dat is bijna drie keer de volledige clubbegroting van GA Eagles.

Het bezoekje was vooral leren en kennismaken, benadrukte Bosvelt. Van een eventuele samenwerking in de toekomst is vooralsnog geen sprake.