Elmo Lieftink en Go Ahead Eagles waren eerder dit seizoen in Deventer met 3-0 de baas over Volendam.
Volledig scherm
Elmo Lieftink en Go Ahead Eagles waren eerder dit seizoen in Deventer met 3-0 de baas over Volendam. © W Vzoeren

GA Eagles gaat regelmatig nat aan Volendamse dijk

Als Go Ahead Eagles afreist naar Volendam, is sportief onheil de laatste jaren niet zelden verzekerd. Van de laatste negen competitiewedstrijden aan de dijk, gingen er zes verloren.

Slechts twee keer werd er in die serie een overwinning opgevist in het vissersdorp. Zo ook afgelopen seizoen toen GA Eagles begin maart 2019 met 0-1 won bij Volendam na een doelpunt van Bruno Andrade.
Ook in oktober 2009 was Go Ahead met 2-6 te sterk na doelpunten van Halil Çolak (2), Sander Post (2), Reza Ghoochannejhad en Kari Arkivuo. Dat is meteen de grootste Deventer uitzege ooit in Volendam.

Go Ahead heeft sinds de start van het betaalde voetbal weinig succes in Volendam. In de afgelopen zes decennia speelde de Deventer ploeg 29 wedstrijden en won slechts zeven keer. Daar tegenover staan zestien nederlagen. In de laatste zestien wedstrijden aan de dijk was Volendam liefst vijftien keer doeltreffend tegen GA Eagles, dat desondanks ook een mooie herinnering koestert. In 2013 promoveerden de Deventenaren onder trainer Erik ten Hag in Volendam naar de eredivisie.

Jubel

Van de in totaal 57 ontmoetingen tussen beide clubs wist Volendam er 24 in winst om te zetten. Deventer jubel was er 21 keer. In de eigen Adelaarshorst won Go Ahead veertien van de dertig ontmoetingen.