Volledig scherm
Logo GA Eagles © Dennis Arentsen

GA Eagles houdt financiële buffer overeind bij gemeente Deventer

Go Ahead Eagles beschikt ook de komende drie jaar over een financiële buffer van zo’n 2 miljoen euro. De gemeente Deventer is akkoord gegaan met een verlenging van de opnametermijn van het restantbedrag van de uitstaande lening tot 31 december 2021.

De handreiking van de gemeente Deventer om de termijn met drie jaar te verlengen is cruciaal voor GA Eagles. De profclub is daarmee – ook bij mogelijke financiële tegenslag - verzekerd van extra armslag om aan alle verplichtingen te voldoen. Over het afgelopen seizoen leed Go Ahead een verlies van 580.000 euro, deze voetbaljaargang zal dat waarschijnlijk zo’n drie ton zijn. Toch is er op dit moment voor Go Ahead geen noodzaak de lening op te nemen. De club beschikt over voldoende eigen liquide middelen.

Vernieuwbouw

GA Eagles sloot in 2015 de lening van (maximaal) 6 miljoen euro af bij de gemeente voor de vernieuwbouw van stadion De Adelaarshorst. De Deventer club nam van dat bedrag de afgelopen jaren in totaal ruim vier miljoen op. De opnametermijn voor het restantbedrag in dat bouwdepot (1,9 miljoen euro) liep eind december van dit jaar af, maar de gemeente Deventer heeft het verzoek tot verlenging van Go Ahead gehonoreerd. De termijn van de lening, die in 2046 volledig moet zijn afgelost door Go Ahead, werd eerder al twee keer met een jaar verlengd.