Volledig scherm
GA Eagles-speler Stefano Beltrame (m) viert in september vorig jaar de 1-0 tegen FC Volendam. © Pro Shots

GA Eagles is vaak baas in eigen huis tegen FC Volendam

Go Ahead Eagles jaagt vrijdag in de vierde wedstrijd van het seizoen op het behoud van de ongeslagen status. FC Volendam moet - gezien de resultaten uit het recente verleden in de Adelaarshorst - een te nemen horde zijn voor het elftal van trainer John Stegeman.

GA Eagles is tegen de Noord-Hollanders al zes wedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis. Vier keer was er winst, twee keer werd er gelijkgespeeld. Zo ook vorig seizoen toen het duel eindigde in 1-1, toen oud-Eagle Teije ten Den de Volendamse gelijkmaker voor zijn rekening nam. De voetballers uit het vissersdorp wisten tien jaar geleden voor de laatste keer te winnen in Deventer: op 18 januari 2008 werd het 1-2.

Minder positief

Toch zijn de statistieken sinds de invoering van het betaalde voetbal (uit en thuis) aanzienlijk minder positief voor GA Eagles. Van de 56 ontmoetingen tussen beide clubs wist Volendam er 24 in winst om te zetten. Deventer jubel was er achttien keer. In de eigen Adelaarshorst verloor Go Ahead slechts acht van de 28 ontmoetingen.