Volledig scherm
Quincy Promes is vrolijk in het shirt van Spartak Moskou. © pro shots

GA Eagles krijgt som geld bij
mogelijke transfer Promes

Mocht Oranje-international Quincy Promes de komende jaren nog een lucratieve transfer maken, dan pikt ook Go Ahead Eagles een aardig zakcentje mee.

De Deventer club heeft recht op de solidariteitsbijdrage omdat Promes in het seizoen 2012/2013, toen GA Eagles promoveerde naar de eredivisie, actief was in De Adelaarshorst. De zogenaamde UEFA training-compensation – voor spelers tussen 13 en 23 jaar - bedraagt vijf procent over tien seizoenen. Omdat Promes één seizoen speelde bij Go Ahead heeft de club dus recht op een half procent. De 25-jarige Promes is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Spartak Moskou. Mocht hij voor – pak ‘m beet – 20 miljoen euro worden verkocht door de Russische topclub, dan krijgt GA Eagles honderdduizend euro mee.

Türüç

Ook bij een mogelijke transfer van Deniz Türüç kan GA Eagles een som geld tegemoet zien. De middenvelder, die in 2015 vertrok naar Kayserispor, doet het goed in Turkije en meerdere clubs hebben een oogje op Türüç. Mocht hij worden verkocht dan heeft GA Eagles recht op een doorverkooppercentage van ongeveer vijftien procent.