Volledig scherm
Trainer Jack de Gier kijkt tevreden toe tijdens de training van GA Eagles. © Wout van Zoeren

GA Eagles met Ngombo en Brito in basis tegen Jong Ajax: ‘Engels duel van maken’

VOORBESCHOUWINGGo Ahead Eagles krijgt ook in de zevende wedstrijd van het seizoen weer een ander gezicht. Met linksback Elso Brito en Maecky Ngombo als de nieuwe aanvalsleider gaat trainer Jack de Gier vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) het gevecht aan met Jong Ajax.

Beide spelers maken tegen de Amsterdamse beloften hun basisdebuut voor GA Eagles. Deels noodgedwongen door de teenblessure van Nicolas Abdat, die te veel fysieke problemen kent om in actie te komen. Anderzijds bewust door het slachtofferen van spits Antoine Rabillard. De Fransman staat sinds zijn twee doelpunten in het openingsduel van het seizoen tegen MVV alweer veertig dagen droog en maakt een verre van onberispelijke indruk. Ngombo verving Rabillard vorige week na rust in Oss en stond mede aan de basis van de wederopstanding van het aangeslagen Go Ahead. 

,,En dus verdient hij een kans’’, oordeelde De Gier, die zich realiseert dat het Belgische aanspeelpunt nog niet volledig fit is. Ngombo heeft immers de hele voorbereiding gemist en trainde via het zijspoor bij het Italiaanse Ascoli vooral alleen. De spits met Senegalese roots ontbeert wedstrijdritme. ,,Maar tegen TOP toonde hij aan wat hij in zijn mars heeft. Hij was bij 46 momenten betrokken, dat is veel voor een helftje voetballen. Maecky heeft body en kracht, tegen Jong Ajax hebben we dat nodig.’’

Brito

Met de entree van Brito en Ngombo treedt GA Eagles voor de vijfde week op rij aan in een gemuteerde samenstelling. Brito vervangt Nicolas Abdat; de Duitser kampt met een teenblessure die hij opliep tijdens de training van dinsdag. ,,Brito deed het vorige week prima’’, vond De Gier. De van Telstar overgekomen defenseur kende vorige week al een aardige invalbeurt tegen TOP en lijkt de beoogde vaste linkerverdediger van GA Eagles.

Quote

Tegen TOP Oss toonde Ngombo aan wat hij in zijn mars heeft. Hij was bij 46 momenten betrokken, dat is veel voor een helftje voetballen. Maecky heeft body en kracht, tegen Jong Ajax hebben we dat nodig

Jack de Gier, Trainer GA Eagles

Jenthe Mertens ontbrak eerder in de week op de training met lichte fysieke klachten, maar is tegen Jong Ajax gewoon inzetbaar voor De Gier. Zo ver lijkt Jeroen Veldmate nog niet, maar de aanvoerder maakt voor het eerst dit seizoen wel deel uit van de wedstrijdselectie. ,,Maar iedereen die op de bank zit, kan ook spelen. Jeroen dus ook’’, verklaarde De Gier, die Wout Droste (knie) moet missen.

Jong Ajax

Dat GA Eagles in eigen huis alle voorgaande ontmoetingen met Jong Ajax wist te winnen zegt volgens De Gier weinig. De trainer zag Jong Ajax maandagavond zelf aan net werk tegen Jong PSV. ,,Ze hebben een prima ploeg, al weet je nooit waarmee ze op het veld komen. Vorige week speelden ze bij De Graafschap, dat deels van het kastje naar de muur werd gestuurd, met mannen als Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp. Maar het belangrijkste is dat we Ajax niet laten voetballen. We willen de duels opzoeken en er een echte Enge;lse wedstrijd van maken met ons publiek erachter.’’

De wedstrijd in de Adelaarshorst begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van Stan Teuben.

Opstelling GA Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Bliek, Brito; Corboz, Lieftink, Van der Venne; Navrátil, Ngombo, Berden.