Volledig scherm
GA Eagles-speler Rick Ketting (l) met collega Desney Bruinink (r) . © Erik Pasman

GA Eagles naar dubbele cijfers in eerste oefenduel

Go Ahead Eagles heeft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen een grote zege geboekt. Net als in de voorgaande zes edities eindigden de Deventer profs in de dubbele cijfers tegen de versterkte vijfdeklasser Terwolde (0-10).

Trainer John Stegeman liet Go Ahead Eagles in beide helften met twee volledig verschillende formaties aantreden. Het gros van de spelers die vorige week zondag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon kreeg speelminuten in de formatie, die bij rust een ruime voorsprong koesterde. Ook de proefspelers Robert Kristo uit Kroatië – die in de trainingsweek een prima indruk maakte, maar tegen Terwolde flets oogde – en de Oostenrijker Mario Stefel speelden beiden een helft. Het ondanks de warmte gedreven spelende Go Ahead zag de Oostenrijkse buitenspeler voor rust een keer scoren. Spits Kristo, die aast op de erfenis van de naar OH Leuven verkaste Sam Hendriks – bleef droog staan. De Osse combine Richard van der Venne en Istvan Bakx was net als Bruno Andrade wel trefzeker.

Pouwels

Na de pauze bleef het eenrichtingsverkeer en liep GA Eagles met een volledig opgefrist elftal uit naar een ruime zege in de wedstrijd, die al jarenlang een traditie is als eerste oefenduel van de voorbereiding. Terwolde is al 28 jaar gastheer voor GA Eagles op het fraaie sportpark Woldermarck. Maarten Pouwels, de van derdeklasser Dalfsen overgekomen aanvalsleider, scoorde twee keer.

Keeper Hobie Verhulst werd met een scheurtje in het duimbot aan de kant gehouden door Stegeman. Ook Giovanni Büttner (rust), Joey Groenbast (knie), Thijs Dekker (heup) en Givan Werkhoven (disciplinaire straf) ontbraken nog tegen Terwolde.

Terwolde-GA Eagles 0-10 (0-4). 17. Istvan Bakx 0-1, 33. Richard van der Venne 0-2, 38. Bruno Andrade 0-3, 39. Mario Stefel 0-4, 57. Pieter Langedijk 0-5, 64. Sjoerd Overgoor 0-6, 65. Maarten Pouwels 0-7, 66. Langedijk 0-8, 83. Pouwels 0-9, 89. Jairzinho Slijngard 0-10.

GA Eagles, eerste helft: Spenkelink; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Stefel, Kristo, Andrade.

GA Eagles, tweede helft: Gorter; Hettinga, Ketting, Beukema, Bliek; Dzepar, Overgoor, Slijngard; Bruinink, Pouwels, Langedijk.

Volledig scherm
De totale selectie van GA Eagles. © Dennis Arentsen