Go Ahead Eagles
Volledig scherm
Go Ahead Eagles © anp

GA Eagles O15 slaat belangrijke slag in eerste divisie

Trainer Tristan Berghuis kijkt met een tevreden gevoel terug op het weekeinde. Go Ahead Eagles O15 won in Zoetermeer met 0-1 bij directe concurrent DSO en gaat ruim aan kop in de eerste divisie. De oudste jeugd van GA Eagles kwam met de schrik vrij in Amstelveen. 

Onder 19

Tayrell Wouter heeft in Amstelveen nieuw puntenverlies en een blamage van de oudste jeugd van GA Eagles in de tweede divisie A voorkomen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda’23 scoorde de van FC Twente overgekomen aanvaller twee keer: 2-3. Het team van coach Erik Zandstra – die ook Olaf Kok zag scoren - behoudt met de moeizame zege de aansluiting bij de nog ongeslagen koploper Hercules dat een puntje meer bij elkaar sprokkelde. Hercules was in de eerste speelronde nog te sterk voor GA Eagles (4-2).

Onder 17

GA Eagles O17 is zaterdag ook na de vierde wedstrijd ongeslagen gebleven. Op bezoek bij FC Emmen – dat pas één puntje peurde uit de eerste drie duels – werd op de valreep een punt veiliggesteld door het elftal van trainer Ugur Yildirim (2-2). Jordy Halfwerk scoorde in de slotfase voor GA Eagles, dat via Gijs Hovius nog wel op voorsprong was gekomen. GA Eagles blijft met het gelijkspel aan kop in de tweede divisie A.

Onder 15

Koploper GA Eagles O15 heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen. Het Zoetermeerse DSO, de nummer twee van de eerste divisie laag, werd in eigen huis met 0-1 geklopt. De enige treffer kwam op naam van Ibrahima Kouyate. Het team van trainer Tristan Berghuis koestert na zes duels al een voorsprong van 6 punten op de (gedeelde) nummers twee: AFC’34 en DSO.

Onder 13

De jongste jeugd van GA Eagles boekte zaterdag een belangrijke zege op Alphense Boys. Het elftal van trainer Jip Ellenbroek won met 1-3 in Zuid-Holland en passeerde daarmee Alphense Boys op de ranglijst van de eerste divisie hoog. GA Eagles O13 zag Jesse Wijnstok, Mathijs Gilsing en Stijn Hegeman scoren en staat nu vijfde met 6 punten. Komende vrijdag (aftrap 18.00 uur) komt rivaal PEC Zwolle op bezoek op sportpark Zuiderlaan in Twello.