Volledig scherm
GA Eagles en Alexander Bannink speelden in de voorbereiding ook al tegen Excelsior en wonnen toen met 2-0 in Terwolde. © Erik Pasman

GA Eagles ontvangt Excelsior altijd met een brede glimlach

Go Ahead Eagles heeft een ongekende staat van dienst in thuiswedstrijden tegen Excelsior. De Deventer club is in eigen huis heer en meester tegen de Rotterdammers.

Sinds de invoering van het betaalde voetbal heeft GA Eagles 22 van de 33 wedstrijden in de eigen Adelaarshorst gewonnen tegen Excelsior, dat pas zes keer met een zege in de bus stapte terug naar de Maasstad. De laatste overwinning van Excelsior is meer dan veertien jaar geleden. In maart 2005 won de Rotterdamse formatie met 0-3 in Deventer.
Sindsdien is GA Eagles al zes duels op rij ongeslagen. Het is drie jaar geleden dat beide clubs elkaar voor de laatste keer in competitieverband tegenkwamen. In oktober 2016 won GA Eagles met 3-0. Het is niet de grootste thuiszege op Excelsior. Dat was in 1992 toen Go Ahead met 5-1 wist te winnen.

Van de 66 ontmoetingen sinds de jaren zestig van vorige eeuw wist GA eagles er bijna de helft te winnen (32), twintig keer was er Rotterdamse jubel.

28 spelers

Excelsior en GA Eagles hebben flink wat personele raakvlakken. Liefst 28 spelers speelden zowel in Rotterdam als Deventer.

De 28 spelers die speelden voor GA Eagles en Excelsior:
Bram Marbus, Darren Maatsen, Elso Brito, Elvis Manu, Erik Tammer, Jeff Stans, Jeroen Boere, Joop van Daele, Kevin van Diermen, Khalid Karami, Klaas Vink, Luis Pedro, Maarten de Fockert, Michal Janota, Michel Kruijer, Michiel Sol, Nigel Hasselbaink, Norichio Nieveld, Oscar Moens, Robert Maaskant, Robin van der Meer, Roger Raeven, Ruud Langenberg, Sander Fischer, Sieme Zijm, Sonny Stevens, Theo van Toledo, Theo Zwarthoed.